web analytics

Reactor Cluj

BODY OF DEFIANCE


  • foto: Bogdan Botaș
  • foto: Bogdan Botaș
  • foto: Bogdan Botaș
  • foto: Bogdan Botaș
  • foto: Bogdan Botaș
  • IMG_1283

Body of Defiance

De Ana Cucu-Popescu
Regia: Raul Coldea
Cu: Alexandra Caras și Lucia Mărneanu
Scenografia: Liviu Bulea
Muzică: Magor Bocsardi


Vârsta recomandată: 16+

O producție Reactor de creație și experiment

Corpul tău e corpul tău sau e al altcuiva? Corpul tău e un vehicul sau eşti tu? Cine determină ce e frumos şi ce e urât? Oare valoarea ta, ca fiinţă umană, se rezumă la abilitatea ta de a te încadra în normele impuse de ceilalţi?
Două corpuri feminine şi o voce spun două poveşti ce, la prima vedere, par complet rupte una de cealaltă, dar care reuşesc să se completeze şi să dea naştere unui univers extrem de aglomerat şi colorat.
„Body of defiance” este rezultatul împletirii a mai multe medii artistice, de la fundalul audio, care nu numai că potenţează momentele scenice, ci oferă o cu totul altă narativă faţă de cea vizuală, până la picturalitatea conturată de elementele scenografiei, realizată de artistul plastic, Liviu Bulea, și de la elemente împrumutate din zona de performance art la scene ce se înscriu într-un tip de teatralitate convenţională.

Producția face parte din proiectul Corp și discurs, care documentează felul în care discursul mediatic modelează discursurile noastre de fiecare zi, pe de o parte, și discuțiile despre corp, pe de alta.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.