web analytics

Reactor Cluj

Clara Manea


„Părinții mei sunt muzicieni, dar eu nu am putut învăța să cânt la nici un instrument. Nu am reușit vreodată să citesc o partitură, poate doar un portativ, cu greutate. Deși nu am reușit să cânt la pian sau vioară în copilărie, de vreo doi ani încerc să învăț chitara de una singură. Am speranțe cu chitara, sper să devin mai bună odată cu trecerea timpului. Inventez acorduri pe loc, încerc să compun melodii care să sune bine, și cred că la fel procedez și cu scenografia. Pentru mine un decor trebuie să fie ca o melodie, să știi ce mesaj sau ce stare vrei să transmiți. Decorul, ca și muzica, trebuie să aibă un efect asupra publicului.”

Clara Manea,  scenograf

Studii: 
Masterat- Specializarea: Scenografie, Universitatea Națională de Arte București, București (România), 2013–2015
Bursă Erasmus, Universitatea de Arte Poznan- „Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu”, Poznan (Polonia), 2014
Licență- Specializarea: Scenografie și eveniment artistic, Universitatea Națională de Arte București, București (România), 2010–2013

Experiență profesională:
2017 – prezent
Profesor de arte vizuale, Liceul Teoretic ,,Ștefan Odobleja”, București (România)
Profesor de arte vizuale, Liceul Teoretic ,,Ion Barbu”, București (România)
2016
Scenograf, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L. Caragiale”, București (România), Proiect de scurtmetraj în colaborare cu studenții Facultății de Film și Televiziune
Scenograf, Mandragora Movies, București (România)
Expoziție de artă – ,,Fier vechi”, Galeria Odeon, București (România)
Scenograf pentru proiect de animație Stop Motion, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L. Caragiale”, București (România)
Scenograf, Platoul de filmare al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L. Caragiale”, București (România)
Scenograf, The Watcher – videoclipul piesei ,,Triumf”, București (România)
2015
Asistent scenograf, Opera Națională București, București (România), ,,Oedip” de George Enescu, în regia Valentinei Carrasco
Pregătire și participare la spectacol artistic stradal, Cvadrienala de Scenografie de la Praga 2015, Praga (Republica Cehă)
2014
Expoziție de grup -,,Omnipresent”, Galeria ,,Sztuki Rozruch”, Poznan (Polonia)
2011
Participare, alături de studenții români, la organizarea expoziției scenografice a României, Cvadrienala de Scenografie de la Praga 2011, Praga (Republica Cehă)
Pregătire și participare la concursul pentru tineri artiști „Pe urmele lui Joan Miro”, Poșta Română, București (România)
2008
Expoziție de artă grafică, Centrul Cultural ,,Reduta”, Brașov (România)
Realizarea ilustrației pentru revista „Muguri” editată de Colegiul Național „Andrei
Șaguna”, Colegiul Național ,,Andrei Șaguna”, Brașov (România)


 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *