web analytics

Reactor Cluj

FRAMEWORK REACTOR: Cum vorbim despre teatru | atelier


Ai auzit vreodată despre un spectacol sau despre un film feedback-uri de tipul „mi-a plăcut” sau „nu mi s-a părut deloc interesant”? Ți-ai fi dorit să înțelegi mai mult despre cum a fost respectivul produs?

La atelierul Cum vorbim despre teatru vom diseca spectacole de teatru, filme, expoziții, vom vorbi și vom scrie despre noi înșine și vom încerca să găsim modalități de ne asculta, de a colabora și de a ajunge la răspunsuri posibile pentru întrebările pe care le ridică temele, subiectele și practicile artistice.

Atelierul se desfășoară în jurul temei Al doilea sex, care servește ca punct de pornire pentru dezbateri privind normarea femeii din diferite perspective de-a lungul istoriei. În prima parte vom face împreună diferite exerciții de scriere și de teatru imagine, încercând să aflăm care sunt lucrurile care ne leagă din perspectiva temei.

Concomitent, această temă este abordată de diferiți artiști, prin evenimentele din cadrul programului cultural 100 de ani de România. Istorii secundare: Al doilea sex, în perioada 19-24 iunie la Reactor de creație și experiment. Participanții vor viziona trei spectacole de teatru (În umbra marelui plan – regia Catinca Drăgănescu, Inegal – concept și dramaturgie Petro Ionescu și Raul Coldea și 1918: N-a fost războiul nostru – regia David Schwartz), un film (Născuți la comandă – Decrețeii, regia Florin Iepan) și expoziția Diversitas curatoriată de artistul vizual Liviu Bulea. Spectacolele, filmul și expoziția vor fi dezbătute apoi în cadrul atelierului și se vor organiza, în măsura în care va fi posibil, întâlniri cu artiștii implicați.

Cum vorbim despre teatru e un atelier care continuă un demers început în 2017 sub numele Framework Reactor, o încercare a echipei Reactor de a-și cunoaște publicul și de a-i oferi un spațiu în care e încurajată gândirea critică, dezbaterea și joacă.


Perioada: 17 – 24 iunie 2018

Program:
17 iunie: 19:00
18 – 24 iunie: 10:00 – 14:00

Locația: Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Înscrieri: http://goo.gl/oDB6KA

Atelierul se adresează publicului cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Numărul de participanți este limitat.
Atelierul este gratuit, iar participanții beneficiază de intrare liberă pentru evenimentele din programul 100 de ani de România. Istorii secundare: Al doilea sex (programul complet: http://reactor-cluj.com/100-ro/)


Atelierul face parte din programul cultural „100 de ani de România. Istorii secundare”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de UNITER – Uniunea Teatrală din România.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


100ro

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *