web analytics

Reactor Cluj

Emőke Bodor


„Dacă ar trebui să renunț la teatru, aș deveni pilot și aș pilota avioane cu mulți pasageri. Îndrăznesc să visez la lucruri mari și zilnic mă trezesc cu speranța, că <<azi o să ajung puțin mai aproape de visele mele>>. Cred în vise îndrăznețe!”

Emőke Bodor, 27 ani, dramaturg

S-a născut în: Cluj
A studiat la:
Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, Teatrologie – Linia Maghiară (2007-2010), Master Teatru Contemporan (2014-2016)

Experiența profesională

După terminarea celor trei ani de studiu la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, secția de teatrologie, Emőke a primit o bursă de studiu de un an în Republica Populară Chineză unde a studiat limba și cultura chineză. În timpul acestor studii, a avut posibilitatea de a cerceta teatrul chinez și de a fi redactorul șef al unei reviste culturale internaționale, prilej cu care a putut lucra cu studenți veniți de pe toate continentele lumii. După întoarcerea în România, a început studiile la masterat la secția de Teatru contemporan.

În ultimii ani a luat parte ca dramaturg și asistent de regie la realizarea spectacolul Zián&Kopik regizat de Palocsay Kisó Kata (Timișoara), ca și coautor al textului spectacolului Funcții regizat de András Hatházi (Cluj-Napoca), și ca dramturg la spectacolul Me and Marlon Brando regizat de Csaba Kiss (Budapesta).

Participarea la mai multe ateliere cum ar fi Management teatral condus de Attila Pál D., Pansori music workshop condus de Jaram Lee, Teatru muzical contemporan coordonat de András Almási-Tóth, respectiv Performance Analysis Workshop condus de Patrice Pavis, a contribuit la formarea profesională în domeniul artelor dramatice.

La fel ca și participarea la numeroase festivaluri internaționale de teatru cum ar fi, TESZT, DanceMovementTheaterFestival, UP Fest, Kollokvium și Interferențe, iar la cel din urmă, a lucrat ca și coordonator și editor a numeroaselor publicații. În ultimii ani a avut posibilitatea de a publica de mai multe ori critică de teatru, respectiv studiu în domeniul teatrului chinez și studiu despre situația din taberele de refugiați din Ungaria.

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *