web analytics

Reactor Cluj

#filtrucaras: Lucruri care nu dispar


Începând cu luna septembrie veți putea urmări pe profilul nostru de Instagram cum arată Reactorul prin filtrul oamenilor care însuflețesc acest loc. Prima este Alexandra Caras, actriță în spectacolele „Noi nu, niciodată”, „Body of Defiance”, „Proteine Fluorescente”, „Detașat” și „Dispariția”!

Puteți urmări pe https://www.instagram.com/reactor.cluj/ postările Alexandrei cu hashtagul #filtrucaras.


M-a sunat Leta Popescu într-o zi și mi-a spus că vrea să facă o înlocuire într-un spectacol, în Dispariția. Am primit-o foarte bine atunci, mai ales că eram într-o perioadă în care nu jucam aproape deloc, cred că era mai bine de un an și ceva de “abstinență”. Lucram la o librărie pentru copii și citeam zilnic câteva cărți bune și scurte, cu scris mare și imagini multe… era mișto, dar devenise frustrant și îmi lipsea mult scena.

Leta lucra cu echipa de vreo 3 săptămâni și în ziua în care am început mi-a fost puțin greu să mă sincronizez cu ei, erau chestiile alea de interior care se nasc la repetiții, dar mai ales la repetițiile Letei, și nu am să mă apuc acum să zic ce pentru că țin prea mult la Leta. Pam-pam-pam, trece ceva timp, încep să înțeleg cam care-i filmu’  și după vreo 7 zile, pentru că atât mai aveam până la premieră, iese spectacolul ăsta fain unde tinerii au puteri paranormale, România e în al 4-ea Război Mondial, Autoritatea (asta jucam eu) își schimbă vreo patru costume în culise și… cam așa a fost prima mea apariție la Reactor.

Până acum au fost de treabă oamenii și nu m-au dat dispărută și așa sper să rămână situația pentru că îmi cam place ce se întâmplă p-acolo, oamenii îs dornici să lucreze și fiecare își aduce un aport personal și original la tot ce înseamnă Reactor. Oricum, nu am să încep acum să-i laud pe fiecare în parte și să zic cât de bine o dăm noi pentru că e mult mai simplu să veniți voi și să vă construiți propria  părere.

Am să spun totuși că Oana și Doru au un hamac în cameră, Cătă Filip ne învață deseori că pe care nu e același lucru cu care, Raul Coldea și Petro Ionescu se iubesc mult și lucrează  fain împreună, iar Petro ne aduce de multe ori la repetiții miere cu cătină, stăm cam jumătate de oră înainte de repetiții la cafele și ne gândim cum să ne începem ziua de lucru, cafeaua pentru staff e doar 1 leu pentru că ne place să fim realiști, pisica are probleme grave de comportament, cred că trebuie musai dusă la ceva control și am să le recomand chiar pe cineva… știu un tip care e psiholog pentru câini, dar  mă gândesc că sigur merge și pentru pisici, mă gândesc așa pentru că mi-a zis cineva că pisicile și câinii văd alb-negru. Nu știu cât de corectă e informația, dar când îți zice cineva ceva îți vine să-l crezi. Spectacolele evoluează, echipa începe să se contureze din ce în ce mai bine, publicul e bun și vine, Lucia Mărneanu ne desenează pereții pentru că ea desenează pereți, începem dornici luna septembrie pentru că ne-a fost dor. V-am scris asta stând pe-o plajă în Bulgaria pentru că-i mai ieftin aici. Eu sunt Alexandra Caras.


 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *