web analytics

Reactor Cluj

FRESH START – ediția a doua

iulie – septembrie 2017


DESCARCĂ APLICAȚIA >>>  AICI


Căutăm artiști dispuși și interesați să experimenteze, să cerceteze și să lucreze în echipă, persoane adaptabile și deschise care vor să afle mai multe despre producția de spectacol într-un mediu independent!

Fresh Start este singurul program de rezidențe de teatru din țară dedicat artiștilor proaspăt absolvenți, care reușește să creeze un cadru de lucru specific unei companii independente de teatru.

Fresh Start propune rezidenților aprofundarea unor direcții artistice care nu sunt abordate în cadrul programului universitar: teatrul documentar și cel performativ, prin tehnici specifice devised theatre. Programul se extinde pe mai multe luni și include o perioadă de ateliere coordonate de cei doi mentori: David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance (luna iulie), o perioadă de producție a spectacolelor (iulie-august) și realizarea unui turneu național în Cluj, București, Iași și Târgu Mureș (septembrie). În plus, există posibilitatea ca Reactor de creație și experiment să includă producțiile în stagiunea curentă.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 4 ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din țară (secțiile regie, actorie, scenografie, dramaturgie/teatrologie).

Rezidențele vor fi remunerate, iar cazarea participanților din afara orașului Cluj-Napoca va fi asigurată de organizatori.

Aplicațiile se vor trimite pe adresa freshstart.rezidente@gmail.com până în data de 10 mai, ora 23:59.

Calendar:
10 mai — Data limită pentru înscrieri
11 mai – 6 iunie  — Selectarea participanților
7 iunie — Anunțarea participanților
1 iulie – 15 iulie — Prima etapă a rezidenței, asistată de mentor: atelier practic
16 iulie – 31 august — A doua etapă a rezidenței: repetiții și vizionări
septembrie — Prezentarea rezultatelor la Cluj, Târgu Mureș, Iași, București

Programul „Fresh Start” face parte din platforma „Rezidențele Reactor”


Organizator: Asociația Reactor de creație și experiment

Parteneri: Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj, Universitatea de Arte Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Teatru Fix, Centrul de Teatru Educațional Replika
Finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local Cluj Napoca


 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *