web analytics

Reactor Cluj

FRESH START – rezidențe de creație


 

Fresh Start – rezidențe de creație își propune să inițieze proaspăt absolvenți de teatru în teatrul documentar și cel performativ, prin tehnici specifice devised theatre și în regim independent. Rezidențele vor include ateliere și producții proprii, care vor fi prezente apoi într-un turneu în alte spații independente din țară și vor rămâne în repertoriul permanent al teatrului Reactor de creație și experiment. Atelierele vor fi coordonate de David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim patru ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din Cluj-Napoca și Târgu Mureș (secțiile regie, actorie, scenografie, dramaturgie). Căutăm artiști dispuși și interesați să experimenteze, să cerceteze, să învețe lucruri noi și să lucreze în echipă, persoane adaptabile și deschise care vor să afle mai multe despre producția de spectacol într-un mediu independent. Vor fi selectați doi regizori, doi dramaturgi, doi scenografi și șase actori care vor forma mai apoi cele două echipe de lucru. Timp de două luni (iulie-august), echipele vor lucra cu metode de teatru documentar, respectiv teatru performativ, inițial în cadrul atelierelor, apoi în perioada de realizare a celor două spectacole.

Proiectul Fresh Start – Rezidențe de creație este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.
Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.


Rezidenții Fresh Start #1

 

Echipa #1: Teatru performativ – mentor Ferenc Sinko

Botond Nagy – regizor

Valentin Oncu – scenograf

Denisa Blag – actor

Paula Rotar – actor

Ioana-Maria Repciuc – actor

Alexandra Saska Sotirov – actor


 

Echipa #2: Teatru documentar – mentor David Schwartz

Olga Macrinici – regizor

Emőke Bodor – dramaturg

Denisa Berceanu – scenograf

Andreea Ajtai – actor

Oana Nemeș – actor

Paul Sebastian Popa – actor

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *