web analytics

Reactor Cluj

Jurnal de România. Sfântu Gheorghe


sâmbătă, 25 martie, ora 17 și ora 19

Jurnal de România. Sfântu Gheorghe

O producție a Teatrului Andrei Mureșanu, Sf. Gheorghe
Cu: Elena Popa, Alexandrina Ioana Costea, Ion Fiscuteanu Jr., Sebastian Marina,Daniel Rizea, Costi Apostol
Foto / Video:VetróBaji, Levente Vargyasi
Muzica:  Luiza Zan, KónyaÜtőBence
Costume:  Raluca Alexandrescu
Regizor tehnic: Lidia Baciu

Cât de mult ne influențează localizarea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte?
(Mai) este teatrul unul din stâlpii comunităților?
Cum trăiește un actor/artist?
Cum simt ei (artiștii) Orașul  astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc?
Cum arată Sfântu Gheorghe trăit/văzut prin ei?

Spectacolul de teatru se dorește a fi un vehicul de comunicare, luând ia pulsul actorului în mediul său – oraș, teatru, cartier, bloc, parc, cafenea – și investigând subtil, antropologic, relația dintre artist și comunitate.

Jurnal de România este  spaţiul de dialog pe care artista Carmen Lidia Vidu  l-a deschis din nevoia de a-şi cunoaşte generaţia şi, prin ea, România  mai puţin turistică şi mai puţin televizată. Este vorba de un proiect complex şi de durată, care va cuprinde spectacole de teatru, scurtmetraje şi expoziţii. Toate materialele sunt documentate jurnalistic din perspectiva antropologico-vizuală a comunităților privite din unghiul actorilor care locuiesc și activează acolo. Sfîntu Gheorghe a fost primul episod al acestui inedit serial, urmează Constanţa (teatru), apoi Bucureşti (film).

„Vreau să văd cum arată România mai puțin turistică și mai puțin televizată, mă interesează o viață normală, dar a unor oameni mai puțin simpli, adică a unor oameni de cultură. Combinația de actor, viața din spatele scenei și orașele României poate genera o imagine și un discurs aparte, profund și totuși ușor de digerat. E un punct de vedere asupra României 2016, o țară în care sunt multe tensiuni, în care teatrul cunoaște mai mult ca oricând lupte interne și în care viața de zi cu zi e măcinată de probleme sociale, politice și culturale.”

(Carmen Lidia Vidu, regizor)

trailer:

 

Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor