web analytics

Reactor Cluj

Lansarea – Maratonul „Caută o reacție”


Lansarea spațiului REACTOR de creație și experiment a avut loc în perioada 20 – 23 martie. Programul nostru a atras atenția publicului și a presei și a confirmat nevoia existenței unui REACTOR cultural în Cluj. În cadrul programului, au avut loc următoarele evenimente:

dezbatere Pasul spre mișcarea artistică independentă la care au participat invitații: prof. dr. Miruna Runcan, regizorul Cristian Nedea, regizorul Theodor Cristian Popescu și reprezentanți ai companiilor independente din Cluj Create.Act.Enjoy, Colectiv A, Reciproca, GroundFloor Grup, Váróterem Projekt. În urma dezbaterii s-a decis formarea un grup al mișcării artistice independente clujene, în vedere comunicării și colaborării.

maratonul cultural Caută o reacție – un maraton artistic de 24de ore, în cadrul căruia s-au prezentat 44 de acte artistice de câte 15 minute fiecare, un performance live de graffiti painting, acompaniat de muzică live, un performance audio-vizual cu degustare de ceaiuri chinezești, un atelier de muzică vie și interacțiune corporală, o dezbatere dramaturgică, un colocviu de poezie susținut de tineri poeți clujeni, iar în spațiile alternative al locației s-au derulat 10 expoziții de fotografie, grafică, pictură și instalație. Intrarea a fost liberă, deoarece obiectivul acestui eveniment era de a face vizibil potențialul artiștilor clujeni și de a oferi o monstră a ceea ce ne dorim să se întâmple în REACTOR.

În cadrul acestui maraton s-au mobilizat 136 de artiști din Cluj și timp de 24 de ore spațiul a fost deschis publicului, iar participarea acestuia s-a ridicat la un număr de aproximativ 900 de personae. Toate cele trei săli ale locației au fost populate cu un trafic intens, desemenea și curtea spațiului.

-spectacol de impro-show JUST PUSH PLAY, cu Dragoș Muscalu, Bogdan Rădulescu, Matei Rotaru, Rob Pavicsits, Ionut Mateescu și Gabriela Chirilă- numărul de spectatori a depășit capacitatea sălii studio, o parte din spectator fiind nevoiți să ia loc pe marginea spațiului scenic. Aceeași experiență    s-a repetat și la concertul Ada Milea, Cristian Rigman și Anca Hanu, unde spectatorii au ales să intre, chiar dacă erau nevoiți să rămână în picioare.

Pentru cele 3 zile ale evenimentului de lansare, aproximăm atragerea unui număr de 1200 de persoane.


Dosar de presă:

Cristina Beligăr în Transilvania Reporter

Interviu Radio Cultura – Zona independentă

Reportaj Tv Transindex


Video-uri teaser:

Cauți reacții?

Cauți locul potrivit?

Cauți o nouă perspectivă?

Cauți să-ți pui mesajul în lumină?

Intră în Reactor:

Streetview interactions:

 

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *