web analytics

Reactor Cluj

M.I.S.A.PĂRUT


M.I.S.A.PĂRUT
de Alexa Băcanu

Cu: Cătălin Filip, Raluca Mara, Oana Mardare, Bogdan Bob Rădulescu
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga

data premierei: 24 mai 2017
durata: 85 minute
vârsta recomandată: 16+


M.I.S.A.PĂRUT pleacă de la scandalul mediatic legat de Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut și relația ei cu justiția din România.
Din povestea extrem de complexă din jurul MISA, creatorii M.I.S.A.PĂRUT au ales să vorbească în principal despre aspectele cele mai personale, despre modul în care au fost afectate de scandal persoanele care practică yoga la școala MISA, în special o tânără femeie care a fost internată cu forța la psihiatrie din cauza asocierii ei cu gruparea yoghină.
În final, în loc de concluzii, rămân întrebări: ce este normal? Cât de periculoasă e o presă în căutare de scandal cu orice preț? Ce moștenire în atitudine și gândire ne-a rămas de la regimul comunist? Cât de mult preț punem pe libertatea individuală versus tradiție? Ce se întâmplă când morala e confundată cu legea?

Spectacolul M.I.S.A.PĂRUT face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente„, care își propune realizarea unor spectacole de teatru documentar pornind de la întâmplări semnificative din istoria recentă a României.


Bilete AICI
Bilet cu preț întreg: 25 lei
Bilet cu preț redus (pentru elevi, studenți, pensionari): 15 lei


Spectacolul a fost produs în cadrul proiectului „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente”, un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și de Consiliul Județean Cluj.


 

afis misa

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *