web analytics

Reactor Cluj

MICUL NOSTRU CENTENAR


La fel ca România Mare, Anuța împlinește 100 de ani. Familia reunită încearcă să-i aducă un omagiu, numai că vechile lor conflicte se întețesc și mai tare. Prins între vocile dezbinate și discursurile paralele din jurul lui, Toma, strănepotul, încearcă să găsească un sens.

„Se celebrează mult unitatea în 2018, dar dacă ne uităm în jur, inclusiv la familiile noastre, nu suntem deloc uniți. În același timp, văd în copiii de azi mai multă inteligență emoțională și mai puțină încrâncenare decât la generațiile precedente. Iar acesta mi s-a părut un lucru important de celebrat, chiar și într-o mică parabolă despre țara noastră ca o familie care se ceartă la ceas de sărbătoare.” (Maria Manolescu)


De: Maria Manolescu
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Cu: Alexandra Caras, Paula Rotar, Paul Socol, Doru Taloș, Adonis Tanța
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga

Acest spectacol a fost produs în cadrul proiectului Drama 5 – ediția a III-a,  co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național,  Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de UNITER.


Preț bilet: Bilet întreg: 25 de lei / Bilet redus (elevi, studenți, pensionari): 15 lei

Bilete: AICI


Reprezentația face parte din programul cultural „100 de ani de România. Trei istorii secundare”.

În contextul sărbătoririi unui secol de la „Marea Unire”, acest program va prezenta o serie de perspective complementare la discursul oficial: perspectivele acelor comunități sau indivizi care au contribuit la evoluția României, dar nu dintr-o poziție de putere. Se dorește astfel aducerea la lumină a unei serii de istorii alternative, care împreună să ofere o imagine mai complexă și mai nuanțată a trecutului nostru comun.

A doua serie de evenimente din cadrul programului „100 de ani de România. Trei istorii secundare” are loc între 14-19 aprilie și se va concentra pe tema „MEMORII”

Lista completă a evenimentelor >>> http://reactor-cluj.com/memorii/ 


 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *