web analytics

Reactor Cluj

NĂSCUȚI LA COMANDĂ. DECREȚEII | proiecție film


Erau considerați oamenii noi ai „Epocii de Aur”, dar în particular li se spunea, ironic, decreței. Ei au fost Născuți la comandă. Începutul a fost din dragoste, apoi peste noapte a venit decretul din 1966 al lui Ceaușescu, prin care a interzis avorturile. Așa s-au născut peste două milioane de români. Ei sunt oamenii noi ai „Epocii de Aur”, dar în particular li se spunea copiii decretului sau, mai simplu, decreței.

Florin Iepan: “Două milioane de români s-au născut din cauza acestui decret, printre care şi eu, şi tu, şi atâţia. 11.000 de 
femei au murit din cauza septicemiei. Şi numărul e luat din statisticile oficiale. Decretul a fost până la urmă un eşec, pentru că în anii ‘80 s-a ajuns la aceeaşi natalitate ca înainte de ‘66. Dar până la urmă s-a născut o generaţie care azi e viitorul ţării. 
Mi-am propus să prezint oamenii într-o formă frumoasă.
În definitiv, e vorba de naşterea generaţiei mele”. (România liberă, 11 decembrie 2003)

Regia:  Florin Iepan
Anul producției:  2004

Vârsta recomandată: 14+
Durata: 68 de minute
Intrarea este liberă. Recomandăm rezervarea locului AICI


Evenimentul face parte din programul cultural 100 de ani de România. Istorii secundareco-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de UNITER – Uniunea Teatrală din România. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *