web analytics

Reactor Cluj

100 0 February 23, 2019

OPEN CALL. #MiniREACTOR. Dramaturgie contemporană în teatrul pentru copii.

MiniREACTOR este un teatru independent pentru copii care funcționează regulat, cu stagiuni anuale, program lunar și spectacole în fiecare săptămână. Activează ca platforma dedicată publicului foarte tânăr din cadrul spațiului cultural REACTOR de creație și experiment. De la înființarea din anul 2014, MiniREACTOR a produs spectacole de teatru pentru copii și a participat la festivaluri de profil din țară și din străinătate, consolidându-și poziția și câștigând un public tot mai numeros în Cluj-Napoca. Programul cultural urmărit de MiniREACTOR este unul de inovație și experiment în domeniul teatrului pentru copii, un cadru care în România, suferă în general de repetitivitate și arhaizare. Credem că publicul foarte tânăr are nevoie, la fel ca cel adult, de artiști în căutare de noi mijloace de expresie artistică și de povești relevante pentru contextul în care trăim. Mai mult, credem că noi, artiştii suntem responsabili pentru modelarea publicului de teatru de mâine.


Dacă eşti student la FTF, secţia regie de teatru, şi vrei să faci parte din comunitatea MiniREACTOR, dacă eşti interesat să devii asistent de regie pentru noua noastră producţie, atunci completează formularul de înscriere și trimite-l pe adresa minireactor@gmail.com.

Deadline: 23 februarie 2019


Despre proiectul #MiniREACTOR. Dramaturgie contemporană în teatrul pentru copii.

În pregătirea unei noi mini stagiuni de teatru, unde vom prezenta spectacole care gravitează în jurul unei valori; cea mai nouă producție MiniREACTOR va avea ca temă, toleranța. Scenariul acestui viitor spectacol va fi scris în urma unui proces de documentare cu ajutorul părințiilor și copiilor clujeni. Timp de două săptămâni și jumătate ne vom întâlni de cinci ori cu echipele selectate (părinte+copil) pentru a ne juca și observa ce înțeleg cei mici și părinții lor prin această valoare mult dezbătută în socitatea de azi, toleranța.

Perioada de producţie: mai – iunie 2019


 Echipa de proiect:

Dramaturg: Ana Cucu-Popescu

Regia: Delia Gavlițchi

Scenografia: Tomos Tunde

Actori: Andreea Ajtai și Cătălin Filip


Formularul de înscriere: descarcă-l AICI


*Un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *