web analytics

Reactor Cluj

Pasărea care nu e


duminică|8 martie| ora 19.00

 


 

One-woman show cu Raluca Mara


Sinopsis:

Păsării Care Nu E am încercat să îi dau viaţă dintr-o necesitate absolut egoistă. Nevoia de a urla lumii o mulţime de lucruri pe care nu avem curaj să le spunem cu voce tare. Am găsit astfel de lucruri în cuvintele lui Nietzsche, a lui Baudelaire, a lui Romain Gary, Ionescu, Bunuel, Dali, Nabucov sau Muşatescu. Se găsesc în cuvintele multor oameni mari şi mici. Le-am tradus în cuvintele mele şi le-am inserat în povestea unui personaj care se uită la sine prin oglinda lumii. Aşa a ieşit un text plin de umor, sarcasm, francheţe, dar care nu a scăpat nici de duioşie şi ludic. La început a trăit ca un experiment de 15 minute care mi-a adus premiul Maria Filotti la Gala tânărului actor, HOP, 2010. Apoi a crescut mare şi s-a transformat în acest one woman show care aşteaptă să îl cunoaşteţi, să îl disecaţi, să îl răsfăţaţi, să îl judecaţi, în sfârşit… să vă bucuraţi de el aşa cum are nevoie fiecare dintre voi.

Puteți veni cu unghiile făcute, sau cu bocancii plini de noroi, dar nici o mască nu vă va împiedica să priviți în voi înșivă.

Cine vrea îşi scoate sufletul, îl pune pe tavă şi îl priveşte ca pe o fiinţă străină! Vă aştept cu tacâmurile ascuţite. Zbor întins!

(Raluca Mara)


 

Teaser:

 

 

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *