web analytics

Reactor Cluj

PLANETA MANIPULARE S01


Te trezești. Îți deschizi contul de Facebook. Verifici mesajele (ne)primite. Dai Scroll Down înainte să te ridici din pat. Like. Share. Invite.În sufragerie, televizorul merge întruna pe Antena 3. Sau TVR1. Sau Realitatea. La chioșcurile de ziar nu se mai vinde Adevărul. Cineva, undeva, vinde două tigăi la preț de… două tigăi și un cuțit. Spui „Hai că mă grăbesc, n-am timp”, ești indiferent. Spui „Ești frumoasă”, obții un sărut. Spui „Mulțumesc. Te rog. Îmi pare rău”, ești slab, ești vulnerabil, ești de pe altă planetă.

Vrei să afli cum se transformă individul când afecțiunea sa, pentru un alt individ, este proiectată asupra unui obiect? Ce se întâmplă când el însuși devine obiect? Cum se schimbă raportul manipulator-manipulat într-o relație interumană? Atunci vino pe planeta noastră.

Construit în jurul diferitelor forme de manipulare, spectacolul Planeta Manipulare S01 portretizează situații simple, ca o succesiune de episoade desprinse din viața de zi cu zi (o întâlnire, un dialog cu mama, o discuție purtată online), în care granița dintre manipulator și manipulat devine din ce în ce mai neclară.


Dramaturgia: Lorena Copil
Regia: Delia Gavlițchi
Distribuția: Andreea Ajtai, Csepei Zsolt și Robert Gutunoiu

Scenografia: Oana Cernea
Sculptura: Florin Marin
Video: Andra Salaoru
Foto: Cătălin Grigoriu

O producție Reactor de creație și experiment, în cadrul platformei #TEENSPIRIT


Intrarea liberă.

 

afis final

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *