web analytics

Reactor Cluj

Poker


sâmbătă | 14 martie | ora 19.00


Distribuția: Valentin Oncu, Paul Socol, Doru Taloș
Regia: Leta Popescu
Autor: Bogdan Coșa
Dramaturg: Adriana Hăgan


Sinopsis:
A doua producție a Asociației Reciproca în colaborare cu REACTOR de creație si experiment, „Poker” este un spectacol pilot demarat în cadrul proiectului „De la proza contemporană la spectacol prin susținere reciprocă”, proiect care își propune întâlnirea dintre tineri scriitori și companii de teatru independente.
Având la bază romanele ”Poker” și ”Poker.Black Glass” ale lui Bogdan Coșa, spectacolul „Poker” propune o structură dramatică modernă, familiară spectatorului contemporan de teatru.
”Poker” îl are în prim plan pe Tudor, un tânăr de douăzeci și ceva de ani, surprins în câteva momente definitorii din evoluția sa ca adult. Trecând prin experiența lumii underground și a jocurilor de noroc, personajul atrage atenția prin contrastul puternic între viața la care aspiră și cea pe care o trăiește. Complexitatea personajului și contradicțiile sale interioare sunt puse în valoare de trei actori, fiecare surprinzând ipostaze diferite ale personalității protagonistului.
Cinic, rațional, familist și golan, Tudor este caracterizat prin demnitate, calitate ce uneori este transformată într-un orgoliu uriaș care nu îi aduce prea multe avantaje. Pus într-o situație limită de către un grup de interlopi, Tudor nu reușește să facă față situației cu luciditate. Asistăm astfel la un amalgam de reacții și porniri ale personajului, care reflectă problemele și valorile generației sale.

 


Bilet: 15 lei, 10 lei studenti

Rezervări: rezervari.reactor@yahoo.ro


O producție a Asociației Reciproca în colaborare cu Reactor de creație și experiment
Data premierei: 12 iunie 2014


Dosar de presă:

LiterNet, Alexandra Dima
http://agenda.liternet.ro/articol/18369/Alexandra-Dima/Poker-Singuratate-in-trei.html

LiterNet, Lorena Copil

http://reactor-cluj.com/eu-joc-ca-sa-traiesc-tu/


 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *