web analytics

Reactor Cluj

362 0 January 6, 2016

ROBERT PUȚEANU


FOTO-VIDEO
Robert Puteanu - Profile Picture

Ai venit în sfârșit la Reactor să vezi un spectacol despre care ai auzit vorbindu-se de bine. Aștepți nerăbdător în curte să se anunțe intrarea în sală. Stai în cerc cu 2-3 prieteni, îți aprinzi o țigară și discuți zâmbind cu ei. Deodată se deschide scârțâind poarta prin care intră grăbit însoțit de o bicicletă și un rucsac mare un tip slab, cu privirea agitată, cercetând fețele oamenilor adunați în curte. Își parchează bicicleta lângă scară, scoate un aparat foto din geantă, și-l agață de gât și începe să dea târcoale viitorilor spectatori.
Se plimbă prin curte cu privirea prin vizor, salutându-și scurt cunoscuții, mereu cu degetul pe trăgaciul aparatului. Se apropie de ușa albă, dă mâna cu Doru sau Cătă și se furișează nestingherit înăuntru.
Când sună clopoțelul și intri în sala întunecată să-ți cauți un loc liber, el stă deja pitit într-un colț cu obiectivele înșirate pe jos lângă el. Spectacolul începe, însă tu abia îl remarci cum se zgâiește încercând să surprindă tot felul de perspective.
La final ieși cu gândul la ceea ce tocmai ai văzut și-ți continui conversația mai aprins cu prietenii. Odată ce ai trecut de poarta galbenă înapoi pe străzile cartierului Mărăști, ai ieșit din raza obiectivului acestui individ curios.
2-3 zile mai târziu apar pe Facebook câteva fotografii din seara respectivă. Oameni zâmbitori, reflexii misterioase, prim-planuri expresive… ”Văzut de Robert Puțeanu” scrie Oana în descrierea albumului.
Printre imagini vezi un cadru fain cu tine și decizi să ți-l pui ca poză de profil. Robert Puțeanu și-a făcut treaba la Reactor.

Robert este fotograf și videograf autodidact. În doi ani și jumătate de activitate în cadrul Reactorului a învățat despre fotografia de spectacol, dezvoltându-și vocabularul și cunoștințele legate de teatru, artă și cultură în general. De curând lucrează și în domeniul video, punându-și imaginația la lucru pentru promovarea producțiilor Reactor. Colaborând cu Reactor, Robert a învățat cum este să supraviețuiești ca artist mai mult decât ar fi putut învăța de la orice facultate de profil. Pe deasupra, a cunoscut o mulțime de oameni faini, cu care a avut ocazia să lucreze și în alte contexte.

Contact: robert.puteanu@gmail.com | +40746737166

Pe lângă materialele despre/pentru Reactor, Robert mai face și alte lucruri frumoase pe care le poți vedea pe pagina lui de Facebook.

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *