web analytics

Reactor Cluj

Stagiune de teatru la Centenar


În prima parte a lunii decembrie, Reactor de creație și experiment organizează o serie de spectacole de teatru care marchează Centenarul.

Fiecare dintre spectacolele incluse în program abordează, din altă perspectivă, tema identității naționale, concentrându-se pe diverse aspecte din istoria noastră comună, din perspectiva prezentului.

Programul va începe în 1 decembrie cu Micul nostru centenar, reprezentație cu intrare gratuită. Spectacolul scris de Maria Manolescu și regizat de Dragoș Alexandru Mușoiu face o paralelă între familia românească și statul român, explorând în același timp diferențele de mentalitate care dezbină și speranța pentru viitor care unește, totul prin privirea lipsită de prejudecăți a unui copil.

Programul continuă până în 14 decembrie cu spectacole despre evenimente din istoria noastră recentă (M.I.S.A.PĂRUT, despre scandalul din jurul școlii de yoga MISA de la începutul anilor 2000), despre discursurile media care ne-au educat (Noi nu, niciodată!) sau despre viața femeilor în timpul regimului comunist (În umbra marelui plan).

Stagiunea dedicată Centenarului se încheie cu două reprezentații ale producției 99,6%, un performance colectiv și bilingv, realizat de artiști români și maghiari, care discută despre conviețuire, limbaje comune, conviețuire și solidaritate.


Acest proiect cultural este co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.


 

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *