web analytics

Reactor Cluj

12105738_10156099129630284_1480602454008174910_n

TEODORA IACOB TRIO
sâmbătă | 10.10
#SoundReactor

Teodora Iacob – guitar, voice
Rares Munthiu – violin
Sorin Zamfir – drums, percussion

Rezervări: http://reactor.reservr.net/event/k6HPHKaxCP5LEMge

Teodora Iacob este cantautoare, solista vocală si instrumentistă (chitară, chitară bas), care abordeaza stilurile – indie folk, blues, jazz si rock.
Cu toate că muzica îi oferă o stare de bine , uneori este destul de greu să o împace cu munca ei de zi cu zi, fiind medic specialist în Cluj-Napoca.
“Meseria de medic şi chitara presupun o oarecare doză de sensibilitate. Dezavantajul e că nu pot trata niciodată o pneumonie cu un cântec la chitară sau, dacă se rupe o coardă la chitară n-aş putea niciodată să-i scriu un antibiotic”.
Până in prezent are lansate 2 albume: primul “Efecte speciale” pe care compune muzică pe versuri de Dinu Olărașu, Tudor Runcanu si Adrian Ivanițchi, iar al doilea “Efecte Secundare” care este de fapt primul album re-orchestrat in variantă simfonică alături de o orchestră de cameră.
De-a lungul carierei muzicale, Teodora a cântat în mai multe trupe de la heavy metal şi rock până la blues. În prezent cântă alături de cvartetul de coarde Eufonia (cu care colaboreaza din 2008) şi de Sorin Zamfir (tobe şi percuţie).

Sorin Zamfir, ”inginerul cu ritm”, este un percuționist cu o bogată experiență concertistică, imbinând cu succes muzica și științele exacte. De-a lungul carierei sale a cantat alături de nume precum Cătălin Condurache sau Emerich Imre, iar în prezent este membru al formațiilor ”Semnal M” și ”Trupa de acoperire”. Cu Teodora Iacob colaborează din anul 2008.

Rareș Munthiu a început studiul viorii la vârsta de 7 ani și este absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Pe lângă studiul mzicii clasice, a cochetat și cu jazzul, activând în formația ”The Jazz Basement”, cu care a obținut Premiul pt Compoziție și Aranjament la Festivalul de Jazz de la Sibiu. În anul 2008 a fondat Cvartetul Eufonia, împreună cu alți trei colegi de la Academie, alături de care a câștigat numeroase premii la concursurile naționale. În prezent, este membru al Orchestrei Operei Române din Cluj.

Prin această formulă de trio, artiștii experimentează un nou ”sound” pe care ei vor sa-l redea pieselor de pe albumul ”Efecte Secundare”.