web analytics

Reactor Cluj

Imperiul șoptit de Turandot


sâmbătă | 23 mai | ora 20:00


 

Imperiul șoptit de Turandot

 

adaptare după texte de Gozzi, Schiller, Adami şi Simoni, Camus

cu Georgiana Ghergu

mişcarea scenică Alexandra Sofonea

un spectacol de Diana Dragoş

o producţie Reactor de creaţie şi experiment


„Imperiul șoptit de Turandot” este o adaptare a legendei prinţesei chineze, bazatã pe piesele lui Carlo Gozzi, Friedrich Schiller, libretul lui Giuseppe Adami și Renato Simoni pentru opera lui Puccini, cu inserţii din „Caligula” lui Camus.

Turandot, femeia-dragon a Chinei de altãdatã, a rãmas pe podiumul din Sala Divanului, de unde îşi trimitea cândva la moarte pretendenţii ce nu reuşeau sã treacã probele date de ea. Deşi opulentul palat a ajuns o ruinã şi cei din jurul ei au murit, îşi retrãieşte legenda de secole, schimbându-i însã finalul. Spre deosebire de toate prinţesele Turandot dinaintea ei, care s-au cãsãtorit cu prinţul Calaf, aceastã Turandot nu îmbãtrâneşte. Frumuseţea ei, care provoca rãzboaie în imperiu, a rãmas intactã de-a lungul timpului.

Cei care vin sã vadã „femeia care nu moare” pentru cã şi-a împietrit inima sunt, pentru Turandot, Marea Adunare ce asista la înfrângerea prinţilor. Şi pentru cã regãseşte aceeaşi esenţã în oameni de sute de ani, refuzã sã-şi pãrãseascã povestea.


detalii şi rezervări:
0747 197 501
rezervari.reactor@yahoo.ro

intrarea:
15 lei
10 lei pentru studenţi

 

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *