web analytics

Reactor Cluj

Write-out session


Curs de scriere creativă
Cu Alexa Băcanu și Ana Cucu Popescu

Toamna aceasta vă propunem un nou format:

Miercuri | ora 17:30 – Curs de Scriere Creativă pentru copii (10-15 ani)
Detalii și înscrieri: http://reactor.reservr.net/event/7VGRMKFvzM2c2iBI

Pentru adulți, cursul va avea loc în fiecare joi, de la ora 18.00


În fiecare joi, vă propunem o ședință de gimnastică intelectuală: un write-out session în timpul căruia ne vom antrena exprimarea, creativitatea, și vom avea posibilitatea să ne confruntăm scrisul cu reacțiile celorlalți.
Am aflat în timp că unul dintre cele mai importante condiții ale unui scris constant este un mediu potrivit, cu oameni care îți împărtășesc interesul și te ajută să crești. Nu trebuie să vrei să fii Hemingway, doar să ai o dorință puternică de a te exprima într-un mod creativ. Vom învăța împreună să ne adunăm gândurile și să le transformăm în cuvinte, să privim cu atenție în jur și în oglindă, să ne asumăm roluri și să ne folosim imaginația. Pentru noi, scrisul e un mod de comunicare cu ceilalți și cu noi înșine, e terapie și joacă și generator de empatie.
Întâlnirile săptămânale următoare se vor desfășura în fiecare joi, de la ora 18.00, la Reactor de creație și experiment, și vor fi urmate de lecturi publice semestriale. Vă așteptăm cu drag!


Mai exact, CINE?

ANA CUCU POPESCU, absolventă a secţiei Teatrologie din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune şi a masteratului de Dramaturgie-Filmologie din cadrul aceleiaşi facultăţi, este în prezent doctorand în teatru şi activează ca damaturg atât în mediul independent, cât şi în teatrul de stat. Printre cele mai notabile colaborări din ultima perioadă se numără cea cu Leta Popescu la spectacolul 9 din 10, găzduit de Reactor de creaţie şi experiment şi cea cu Alexandru Dabija la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Pe lângă spectacolele menţionate, Ana Cucu Popescu a scris numeroase texte de teatru şi adaptări pentru scenă adresate atât adulţilor, cât şi celor mici, unele dintre ele fiind montate în trecut sau prezentate sub formă de spectacole lectură.

ALEXA BĂCANU, absolventă de Teatrologie la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB Cluj-Napoca. Între 2008-2011, ocupă funcţia de secretar şef de redacţie al trimestrialului de cultură Man.In.Fest, în care publică cronici de teatru şi film, reportaje, interviuri şi piese de teatru. Publică piese de teatru în volumele „Studii de teatru şi film: Piese şi scenarii 2008-2009” şi „Studii de teatru şi film: Piese de teatru 2009-2010”, editura Limes. Multe dintre aceste texte au beneficiat de puneri în scenă sau spectacole lectură. Cea mai recentă colaborare este cea cu regizorul Leta Popescu la spectacolul Dispariția, producție a Reactor de creație ș experiment.GOOD TO KNOW:

curs săptămânal (în fiecare joi de la ora 18:00)
durata cursului: un semestru
durata unei ședințe: 2h
prima ședință: joi, 8 octombrie
preț: 25 lei
detalii:0748.940.531
înscrieri: http://reactor.reservr.net/event/QsxyB6csohI8VIZJ

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *