web analytics

Reactor Cluj

DETAȘAT


 

DETAȘAT

De: Alexandra Voivozeanu
Regia și scenografia: Cristian Ban
Cu: Alexandra Caras, Cătălin Filip, Lucia Mărneanu
Grafică: Radu Bogdan
O producție Reactor de creație și experiment, în cadrul programului de rezidență DRAMA 5, 2017.

premieră: 01 noiembrie 2017

Spectacolul este un colaj care include povești ficționalizate ale românilor care lucrează în Germania, în construcții și industria cărnii, explicații despre sistemul de migrație prin detașare și inserții persoanele. Prima parte se concentrează asupra poveștii unei femei care lucrează într-un abator din Germania și include atât povestea plecării ei în străinătate, cu ce speră și ce găsește în realitate, cât și perspectiva celorlați (actori economici) care profită material de pe urma migrației ei. 

Textul are la bază interviuri cu români care lucrează în Germania ca detașați în construcții și industria cărnii, și chestionează efectele migrației pentru muncă în Europa, în plan social și personal.


 BILETE: în curând


Spectacolul face parte din proiectul Drama 5 – rezidențe de creație, realizat în cadrul programului Rezidențele Reactor. În cea de-a doua ediție Drama 5, șase autori talentați au participat în timpul verii 2017 la întâlniri cu mentorul Alina Nelega, la discuții și lecturi. Rezultatul: șase piese de teatru nou-nouțe, diverse ca teme și abordare, dar care vorbesc fiecare despre problematici actuale, ce reprezintă un punct de interes esențial pentru autorii lor. Textul Detașat este unul din aceste șase piese de teatru, montat la Reactor de creație și experiment, în timp ce celelate cinci texte au avut spectacole-lectură la Cărturești Cluj.

Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *