web analytics

Reactor Cluj

PROTEINE FLUORESCENTE


PROTEINE FLUORESCENTE
de Alexandra Pâzgu

Regia: Leta Popescu
Scenografie colectivă, consultant scenografie: Radu Lărgeanu
Sound: Mihai Moș
Distribuție: Alexandra Caras, Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Mardare, Doru Taloș

O producție Reactor de creație și experiment, în cadrul proiectului DRAMA 5, 2016

“Proteine fluorescente” este un spectacol care te poartă din Piaţa Mărăşti până pe vârful unei clădiri înalte din Japonia, timp în care îţi povesteşte despre cai fosforescenţi şi iubirile de pe Sena, despre amintiri cu o revistă Popcorn şi despre cafeaua din Sisters.

Textul a fost scris ca o cercetare și documentare artistică a orașului Cluj, pe parcursul lunii iulie 2016, când autoarea a participat la rezidența de scriere dramatică Drama 5.

Proteinele fluorescente sunt organisme din adâncul oceanului „care luminează nu de dragul poeziei vizuale, ci de foame”. Alexandra Pâzgu reușește în textul ei să combine micro și macro universuri ca noi, spectatorii, să ne uităm și să conștientizăm încă o dată că suntem atât de mici într-o lume atât de… mică. Ce e fascinant însă e că lucrurile nu sunt deloc pesimiste. Și că oricât de mici am fi, noi, oamenii, luminăm din când în când. De foame, de sete, de iubire, de război. Toate sunt spuse într-un poem transformat într-un spectacol care îndeamnă la a trage aer în piept și a spune, în gând, „e bine”.” Leta Popescu

__________________________________

Intrarea liberă

___________________________________
Drama 5 este un proiect al Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca, ce susține dramaturgia românească printr-un program de rezidențe de scriere dramatică oferite unui număr de cinci autori. Timp de o lună, acestora li s-a creat cadrul propice pentru a căpăta o mai bună înțelegere a ceea ce presupune un text de teatru și a finaliza o piesă proprie: ședințe săptămânale de lectură și feedback cu un mentor cu experiență – Alina Nelega -, întâlniri cu regizori, actori, dramaturgi, producători, sprijin și încurajare pentru ducerea la bun sfârșit a ideilor lor.
___________________________________
Mai multe detalii despre Drama 5: www.reactor-cluj.com, www.facebook.com/Drama5.rezidente

Drama 5 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Proteine colorat

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *