DISPARIȚIA

căutarea ca pistă falsă
comedie SF, thriller
antrenantă
Detalii
AG
75 min

21/09/2015 19:00
De Alexa Băcanu
Regia: Leta Popescu
Cu: Carina Bunea, Alexandra Caras, Cătălin Filip, Alina Mișoc, Zsolt Csepei/Endre Racz, Timea Udvari

Pornind de la un eveniment concret, dispariția unui elev, spectacolul urmărește reacțiile, relațiile și modul de raportare la lume a cinci adolescenți aduși împreună de circumstanțe și nu de afinități. Deși în ierarhia clară a liceului aceștia ocupă locuri fixe, diferențele dintre ei sunt superficiale – dincolo de ele, sunt uniți de aceeași perspectivă asupra figurilor de autoritate care îi limitează, asupra educației care vrea să îi modeleze după un anumit tipar, asupra mass-media care oferă spectacole absurde în căutare de rating.

Realitatea spectacolului este o realitate a lor, subiectivă – de aici alunecarea din realitate în fantezie și invers, din 2015 într-o lume distopică a viitorului, dintr-un grup de adolescenți normali într-unul de supereroi.

Dincolo de asta, rămâne misterul dispariției: cine ar fi avut interesul să scape de Beni, cine l-a urât, cine l-a iubit și înspre cine arată indiciile. Răspunsul e mai complicat decât pare.


Spectacol realizat în coproducție cu Asociația Reciproca și Asociația Váróterem Projekt, în cadrul proiectului „Teen Spirit” co-finanțat de Primăria și Municipiul Cluj-Napoca

foto: Ioana Ofelia
foto: Bogdan Botaș
foto: Bogdan Botaș
foto: Robert Puțeanu
foto: Robert Puțeanu
foto: Robert Puțeanu
foto: Ioana Ofelia
foto: Ioana Ofelia
navigate_before
navigate_next