ENEMY (o conferință de pace)

Detalii
16+
55 min
non verbal
50 / 35 / 25 de lei
Spectacol invitat
Un spectacol de dans creat de de Zone -poème- (Franța)
Performeri: Mélodie Lasselin & Léa Pérat
Coregrafie: Mélodie Lasselin & Léa Pérat
Concept și direcție de scenă: Mélodie Lasselin & Simon Capelle
Co-producători: Occitanie en scène, The Parvis scène nationale Tarbes, Sardegna Teatro, L’Arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, Ballet du Nord - CCN de Roubaix

ENEMY (o conferință de pace) pune sub semnul întrebării figura inamicului. Reflectând asupra locului periferiilor în interiorul Europei și asupra posibilității de a da voce comunităților locale, acest spectacol își propune să interogheze noțiunea de pace în raport cu conflictele actuale și trecute ale Europei. Mélodie Lasselin și Simon Capelle răspund teatrului războiului cu un teatru anatomic care încearcă să răstoarne mașina uluitoare a imaginilor de război. Impulsionați de o amplă muncă de teren în Balcani, întâlnirea cu cei care lucrează de treizeci de ani pentru restabilirea legăturilor de pace dintre comunități, dar și întâlnirea cu soldații francezi și italieni care au intervenit în fosta Iugoslavie, ENEMY (o conferință de pace) propune o cale paradoxală, unde trupurile găsesc, prin respirație și voce, o modalitate de a se confrunta cu traumele conflictului.

ZONE -poème- este o companie de spectacole cu sediul în Lille, Franța. Din 2016, Simon Capelle și Mélodie Lasselin sunt amândoi regizori, autori, coregrafi și interpreți ai companiei, care oferă creații multidisciplinare angajate în lumea contemporană bazate pe o explorare a teritoriilor. Este, de asemenea, o platformă pentru experimentare, transmitere și cercetare asupra artelor. Performanța și piesele lor coregrafice au fost prezentate în Franța și în întreaga lume. Oracle (2018), prima piesă a companiei, la festivalul Le Grand Bain din Roubaix, în 2020; BARBARE (Muzeul European de Traducere), un ansamblu de 28 de spectacole, la le Vivat, în Festivalul Latitudes Contemporaines, la L’Oiseau-Mouche, precum și in-situ în regiunea Hauts-de-France. În 2021, Capelle și Lasselin au fost ambii finaliști ai concursului deschis de spectacole de la Biennale di Teatro din Veneția. În 2022, au fost selectați de programul european Stronger Peripheries pentru a crea o nouă piesă despre comunități. În acest context, au creat performance-ul ENEMY, care călătorește prin Europa din 2022.

Producție artistică realizată în cadrul Stronger Peripheries: A Southern Coalition, un proiect complex de colaborare internațională care reunește 14 parteneri din 10 țări europene. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

ENEMY (a peace conference) – (c) Sergio Vaccaro
ENEMY (a peace conference) – (c) Sergio Vaccaro
ENEMY (a peace conference) – (c) Sergio Vaccaro
navigate_before
navigate_next