ÎN UMBRA MARELUI PLAN

Detalii
AG
95 min
EN
Spectacole din program
21/09/2019 20:00
Bilete
Premiera
21/06/2018 19:00
Text și regie: Catinca Drăgănescu
Scenografia: Anda Pop
Actori: Raluca Mara, Oana Mardare, Paula Rotar, Doru Taloș
Asistență creativă: Catrinel Bejenariu

În umbra marelui plan este o încercare subiectivă de a reconstitui istoria unui experiment social de proporţii ale cărui consecinţe încă ne bântuie: omul nou şi mitul naţional al promised land-ului autohton. Spectacolul ia forma unei cronici de familie care se întinde pe trei generaţii, urmărind în paralel mutaţiile sociale, politice şi morale din societate şi efectele acestora asupra individului şi vieţii sale intime.
Suntem o generaţie în căutarea unei identităţi şi pentru asta ne uităm atât în trecut cât şi în viitor în încercarea de a ne formula o atitudine faţă de istorie. Tributari fiind unui trecut mistificat şi unui prezent la răscruce de drumuri, nu ne rămâne decât să ne chestionăm originile şi să ne proiectăm viitorul, cu umor şi cinism, aşa cum îi stă bine unei generaţii de tranziţie, într-un spectacol dulce-amărui cu iz de basm.


Spectacol produs în cadrul proiectului 100 de ani de România. Istorii secundare, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de UNITER – Uniunea Teatrală din România.

navigate_before
navigate_next