ISTORIA COPILĂRIEI (4 episoade)

Detalii
6+
1H
20 ron

06/05/2022 19:00
de: Petro Ionescu, Alexa Băcanu, Alex Moldovan și Ana Cucu-Popescu
regia: Delia Gavlițchi, Olivia Grecea, Ana Crăciun - Lambru și Diana Dragoș
scenografia: Florin Suciu
muzica: Văzduh (Adrian Cimpoeșu)
cu: Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler, Cătălin Filip, Doru Taloș și Oana Tămaș
asistent regie: Adriana Creangă
asistent dramaturgie: Roxana Țentea
Subiect: copii și adulți
Gen: experiment teatral pentru copii
Atmosferă: optimistă

Viața copiilor din secolele trecute era extrem de diferită de cea a copiilor din zilele noastre. De-a lungul istoriei, copiii au fost priviți ba ca niște păcătoși din născare, ba ca exponenți ai unei presupuse inocențe angelice. În Occident, de-abia începând cu secolul al XX-lea copiii au început să nu mai fie atât de expuși morții, abandonului sau bătăilor, iar relațiile dintre părinți și copii au intrat într-o epocă a înțelegerii reciproce.

Dar ce e acela un copil? E o întrebare la care spectacolul „Istoria copilăriei” își propune să răspundă măcar parțial, prezentând patru povești cu copii din vremuri trecute pentru a pune în evidență evoluția în timp a condiției copilului, precum și dinamica relației copil-adult. Gândit ca o radiografie a copilăriei părinților, bunicilor sau strămoșilor noștri, acesta le oferă spectatorilor șansa unei mai bune înțelegeri a generațiilor trecute și a felului în care a evoluat percepția asupra educației celor mici.

Spectacolul-coupe „Istoria copilăriei” e rezultatul unui parteneriat între teatrul MiniREACTOR și Teatrul Gong și reprezintă o provocare atât pentru membrii celor două echipe, cât și pentru publicul tânăr.

Scoțând la iveală istorii din vremuri apuse, sărbătorim felul în care copii experimentează, de fapt, dintotdeauna lumea: cu încredere și curiozitate, cu curaj și prospețime. Din plin. Cu toată inima.


*Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.