M.I.S.A.PĂRUT

Detalii
16+
80 min.
0 / 25 / 50 de lei
Data premierei:
24/05/2017 19:00
De: Alexa Băcanu
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga
Cu: Cătălin Filip, Raluca Mara, Oana Mardare, Bogdan Bob Rădulescu
Subiect: Yoga vs. tradiție
Gen: confesiune documentară
Atmosferă: family horror

M.I.S.A.PĂRUT pleacă de la scandalul mediatic legat de Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut și relația ei cu justiția din România.
Din povestea extrem de complexă din jurul MISA, creatorii M.I.S.A.PĂRUT au ales să vorbească în principal despre aspectele cele mai personale, despre modul în care au fost afectate de scandal persoanele care practică yoga la școala MISA, în special o tânără femeie care a fost internată cu forța la psihiatrie din cauza asocierii ei cu gruparea yoghină.
În final, în loc de concluzii, rămân întrebări: ce este normal? Cât de periculoasă e o presă în căutare de scandal cu orice preț? Ce moștenire în atitudine și gândire ne-a rămas de la regimul comunist? Cât de mult preț punem pe libertatea individuală versus tradiție? Ce se întâmplă când morala e confundată cu legea?

Atenție! Spectacolul folosește stroboscop și nu este recomandat persoanelor cu epilepsie sau cu pacemaker.

Spectacolul a fost produs în cadrul proiectului „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și de Consiliul Județean Cluj.

Această reprezentație este prezentată în cadrul programului de evenimente Focus: Decalaj. Narațiuni intergeneraționale, finanțat de Administrația Fondului Cultural Naționalfoto: Cătălin Grigoriu
foto: Cătălin Grigoriu
foto: Cătălin Grigoriu
foto: Cătălin Grigoriu
foto: Cătălin Grigoriu
foto: Cătălin Grigoriu
navigate_before
navigate_next