Coronamousus de Norbert Farcazdi

MiniTEXTE | serie de 12 video povești


21/11/2020 19:00
dramaturg coordonator: Ana Cucu- Popescu
regia: Delia Gavlițchi, Olivea Grecea, Raul Coldea
ilustrații: Lucia Mărneanu
păpuși: Oana Tămaș
muzica: Max Anchidin
cu: Andreea Ajtai, Alexandra Caras, Alina Mișoc, Bianco Erdei, Doru Taloș, Lucian Rus, Max Anchidin, Oana Hodade
video: Marius Palermo
montaj: George Oprea, Marius Palermo, Raul Stan

Proiectul MiniTEXTE. Cuvinte de copii a început cu o întrebare: ce înseamnă pentru copii perioada de izolare și cum percep ei toate schimbările din jurul lor?

Dacă o ”viață normală” însemna până acum un program clar, ce conținea, de cele mai multe ori, mersul la școală, aderarea la un colectiv, activități extrașcolare alături de alți copii și un timp limitat petrecut acasă, cu familia, cum înțeleg copiii transformările abrupte din ultima perioadă?

Din fericire pentru noi, s-au grăbit să ne răspundă foarte mulți copii talentați! Unii dintre ei au ales să se refugieze în povești fantastice, dar mereu cu un final fericit, alții au hotărât să vorbească în aceste momente grele despre prietenie și responsabilitate, iar alții au centrat totul în jurul ideii de familie și ce mai poate însemna ”acasă” în acest moment.

Am aflat astfel că nu doar pentru noi, adulții, anul 2020 a fost unul dificil de gestionat. De multe ori avem tendința să trecem cu vederea sentimentele celor mici în raport cu evenimente importante, spunându-ne că ei ”nu înțeleg”. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr.

Alegerea celor 12 MiniTEXTE ce urmau a fi transformate în povești video nu a fost deloc o sarcină ușoară pentru noi. Neputând să le departajăm valoric în niciun fel, pentru că toate erau foarte bune, am decis că cel mai onest ar fi ca fiecare regizor din proiect să aleagă textele care se apropie cel mai mult de inima sa. Astfel, regizorii Delia Gavlițchi, Olivia Grecea și Raul Coldea, alături de o echipă mare de artiști, au ajutat textele selectate să parcurgă entuziasmantul drum de la hârtie, la ecran.

Acestea pot fi vizionate pe canalul de Youtube, MiniREACTOR #teatru pentru copii.


Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

„Doi prieteni salvează lumea” de Vladu Maria Bianca (7 ani)
„Povestea lui Eu sau bagă-mă în seamă în vreme de Coronavirus” de Ilina Ruxandra Mureșan (11 ani)
„Bella și rochia fermecată” de Sonia Sîrbu (10 ani)
„Am scăpat de-o grijă” de Iarina Voiculeanu (11 ani)
”Nume și prenume” de Anna Traista (6 ani)
„Povestea unui Puști” de Matei Hotăranu (11 ani)
„Misterul poneiului roșu” de Miruna Van Dionant Uiorean (9 ani)
„Agnes împlinește 5 ani” de Agnes Doroftei (4 ani)
„Autorulota” de Ilinca Dăiciulescu (10 ani)
„Luptătoarele lumii” de Iacob Maria Fiorella (10 ani)
Coronamousus de Norbert Farcazdi
„Coronamousus” de Norbert Farczadi (10 ani)
„Schimbări neașteptate” de Maya Mitrea (10 ani)
navigate_before
navigate_next