SUNT UNA DINTRE FORTUNATE

Detalii
AG
60 min
Bilet reprezentație live: 30 / 20 de lei
Bilet live streaming online: 25 lei
Spectacol invitat
Regia: Lorand Maxim
Text: Alexandra Voivozeanu
Distribuție: Oana Hodade, Dániel Láng, Doru Taloș
Scenografie: Anda Pop
Muzica: Panna Adorjáni, Zsolt Bodoki-Halmen, Dániel Láng
Documentare: Ágota Ábran, Corina Bejinariu, Valer Simion Cosma, Iulia Hossu, Lorand Maxim, Vlad Petri, Anda Pop, Alexandra Voivozeanu
Producător: Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău în parteneriat cu Reactor de creație și experiment

Sunt una dintre fortunate este un spectacol despre sutele de mii de copii români care au crescut între două telefoane, între două pachete, care au suflat în lumânări aniversare pe video. Este despre mamelor lor care au plecat fără să se poată uita înapoi, care au îngrijit simultan bătrâni în Italia și copii în România, şi care au reuşit să găsească forța de a rămâne la suprafață într-un climat economic extrem de nesigur, atât acasă, cât și în ţările spre care au plecat. Este despre cei care au învăţat să trăiască între aici şi acolo.

La începutul anilor 2000, în căutare de mai bine, o femeie își împachetează câteva haine și pleacă în Italia, unde ajunge să lucreze ca badantă. Fiul ei de șapte ani rămâne acasă, în grija bunicii. Cu o privire intimă, Sunt una dintre fortunate dezvăluie secvențe din evoluția relației mamă-fiu, dar și parcursurile lor individuale.

Textul are la bază câteva din cele 50 de interviuri realizate în cadrul proiectului Anonimii Migrației – cu precădere în satele Carastelec, Hida și Marca, județul Sălaj.

Eveniment co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de Administrația Fondului Cultural Național

Spectacol inclus în programul de evenimente Focus: Teatru Documentar

navigate_before
navigate_next