TOATE LUCRURILE PE CARE MI LE-A LUAT ALOIS

Detalii
14+
100 min
0 / 25 / 50 de lei
Data premierei:
17/09/2020 20:00
De: Cosmin Stănilă
Regia: Andrei Măjeri
Decor: Adrian Balcău
Sound design: Adrian Piciorea
Cu: Emőke Kató, Lucian Teodor Rus
Light design & sonorizare: Cătălin Filip
Video: Mihai Stanciu
Subiect: uitare & matricid
Gen: dramă bilingvă
Atmosferă: realism psihiatric

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei Cristi alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

,,Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament și stigma socială. Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții.” (Cosmin Stănilă)

Spectacol produs în cadrul proiectului cultural „Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin proiectul „Reactor 2020. Public și cadre de creație”

 


foto: Bogdan Botaș
foto: Bogdan Botaș
foto: Bogdan Botaș
foto: Bogdan Botaș
foto: Bogdan Botaș
foto: Bogdan Botaș
foto: Bogdan Botaș
navigate_before
navigate_next