ATELIER DE MEDIERE CULTURALĂ pentru ADULȚI

ATELIER DE MEDIERE CULTURALĂ pentru ADULȚI

MiniREACTOR lansează un apel către părinții și pedagogii (educatori, profesori, facilitatori și mediatori culturali etc.) din Cluj!
❗Data limită pentru înscrieri: 9 mai 2023❗
???? În prima etapă a proiectului  „Olguța`n Cluj- teatru itinerant”, invităm 10 adulți să participe la un atelier de mediere culturală. Atelierul va fi coordonat de dramaturga Ana Cucu Popescu care vă va prezenta metode de suport pentru receptarea și decodificarea spectacolelor de teatru pentru copii.
Pentru artiștii și operatorii culturali implicați în teatrul pentru copii, stabilirea unei relații deschise cu publicul căruia i se adresează este esențială, iar medierea culturală urmărește accesibilizarea spectacolelor de teatru pentru un număr cât mai mare de persoane. De ce? De dragul educației. Viola Spolin zice că „Jocurile teatrale reprezintă un proces de comunicare şi cunoaştere aplicabil în orice domeniu” iar Radu Apostol spune că „Educația prin dramă/acțiune dramatică este o prelungire a modului în care educația se face în familie.”
Consumul de produse culturale nu este finalizat decât după etapa de reflexie. Așadar, dacă ești un părinte sau un pedagog (educator, profesor, mediator etc.) dornic să-i ghideze pe cei mici în procesul de aprofundare, înțelegere şi decodificare a spectacolelor de teatru, te așteptăm alături de noi!
???? Participarea la atelier este gratuită, iar acesta va avea loc în spațiul REACTOR, str. Petofi Sandor, nr. 4, în zilele de:
→ 12 mai 2023, ora 18:00
→ 13 mai 2023, ora 11:00
→ 14 mai 2023, ora 11:00
✍️  Pentru a vă înscrie vă rugăm să completați acest scurt formular
forms.gle/bTPHvkpngqBMHRVR8
Atelierul are scopul de a oferi participanților noțiuni elementare de mediere culturală și analiză teatrală. Prin vizionarea de spectacole, fragmente de spectacole și discuții sau exerciții aplicate pe acestea, participanții vor învăța să esențializeze mesajul și înțelesurile unui produs cultural și să reușească să le disemineze publicului foarte tânăr (copiilor).
Durata unui sesiuni este de 2h.
Persoanele selectate să participe la atelier vor fi anunțate via e-mail în data de 9 mai 2023.
La cerere se vor oferi adeverințe de participare.
????  Despre coordonator:
Ana Cucu-Popescu este absolventa Facultăţii de Teatru şi Televiziune, din cadrul UBB Cluj Napoca, Secţia teatrologie (2010) şi a masteratului de Dramaturgie-Filmologie (2012) din cadrul aceleiaşi facultăţi. Şi-a început formarea ca dramaturg din anul 2008, când a și avut parte de prima montare după un text propriu. Din 2015 colaboarează cu școala de teatru „Cum vă place” din cadrul asociației Refugiul Urban, din Târgu Jiu, unde coordonează ateliere de scriere creativă și dezvoltare prin scris destinate copiilor și adolescenților. Din 2017, împreună cu actrița Simona Urs și-a întemeiat propria școală de teatru, „Scena Mică”, în Târgu Jiu, unde activează până în prezent coordonând ateliere care au la bază scrierea dramatică.
La MiniREACTOR, Ana Cucu Popescu a coordonat numeroase ateliere de scriere dramatică destinate copiilor, adulților tineri, dar și echipelor formate dintr-un adult și un copil. Este interesată de formarea și educarea viitoarelor generații într-un spirit al egalității și toleranței, atât prin realizarea de produse culturale destinate lor, cât mai ales prin ateliere ce presupun o interacțiune directă și ghidaj în elaborarea unor produse artistice proprii.
Parteneri: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Librăriile Cărturești
___________________________________________
Proiectul cultural „Olguța`n Cluj- teatru itinerant” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.