MiniTEXTE. Cuvinte de copii | apel de înscriere

MiniTEXTE. Cuvinte de copii | apel de înscriere

MiniREACTOR lansează apelul de înscriere pentru proiectul MiniTEXTE. Cuvinte de copii.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, din întreaga țară, care își doresc să scrie.

În cazul copiilor care încă nu știu să scrie sau au dificultăți în această privință, încurajăm ca părinții, bunicii, frații mai mari sau tutorii lor să îi ajute în ceea ce privește redactarea.

Tema abordată de mini textele de teatru trebuie să fie „schimbări neașteptate” și încurajează copiii să surprindă într-un mod creativ realitatea contemporană și schimbările prin care trecem. Ne interesează să explorăm indirect modul în care copiii au resimțit această perioadă atipică din viețile lor, ce a fost cauzată de pandemia pe care încă mai încercăm să o navigăm.

Puteți accesa un ghid de scriere dramatică (click aici) pentru a-i îndruma pe copiii care doresc să participe.

Căutăm mini texte de teatru, scrise în maxim 3 personaje, cu o lungime de 2-4 pagini, a căror replică finală să fie ”Cine s-ar fi putut gândi că…”. Accentul va fi pus pe respectarea temei, originalitate și creativitate.

Vor fi selectate 12 minitexte care vor fi transformate în episoade de teatru, filmate și difuzate în mediul online. Autorii selectați vor primi premii de participare constând în vouchere pentru librăria Bookstory.

Înscrierile se fac până la 28 august 2020, la adresa : minireactor@gmail.com

Dosarele de înscriere trebuie să conțină:

  1. o scurtă prezentare a autorului (nume, vârstă, oraș, număr de telefon de contact și orice altceva considerați că ar trebui să știm )
  2. un text dramatic care să conțină dialog, cu o lungime de 2-4 pagini

Rezultatele selecției vor fi anunțate în 1 septembrie 2020 pe pagina de Facebook și pe site.

___________________________________________

**Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.