GLIESE 445

Detalii
14+
100 min
25/35/50 de lei
Data premierei:
15/03/2023 19:00
Text și regie: Raul Coldea
Scenografie și video: Mihai Păcurar
Asistentă scenografie: Daria Nicu
Muzică: Alexandru Condurat
Suport tehnic: Daniel Răduțu
Sunet și lumini: Báko Zoltán, Robert Kocsis, Magyar Csaba
Regie tehnică: Lidia Baciu
Asistentă regie tehnică: Ioana Popescu
Foto și video afiș: Mihai Păcurar
Cu: Andrada Balea, Cătălin Filip, Oana Jipa, Oana Mardare, Alina Mișoc, Fatma Mohamed, Mădălina Mușat, Camelia Paraschiv Katai, Anca Pitaru, Doru Taloș
Subiect: dorul de viitor
Gen: colaj la distanță
Atmosferă: anarho-sentimentală

O stea pitică roșie, undeva în constelația Girafa. Drumul spre ea. Distanța și dorul de casă. Tot ce cunoaștem, existând în același timp atât ca particulă, cât și ca undă. Un buncăr în care suntem nevoiți să ne refugiem. Sau o stație de metrou. Momentul în care ne privim în ochi. Atunci când cineva pășește în fața celorlalți și spune ceva.

„Gliese 445” este o meditație asupra trecutului și viitorului umanității, precum și o provocare de a reflecta la fragilitatea vieții și la puterea teatrului de a imagina viitoruri posibile. Într-o lume plină de violență și incertitudine, zece performeri se întâlnesc în două orașe diferite, mediați de tehnologie, și îndrăznesc să spere. Au pornit de la întrebarea: „Cum ar fi dacă acesta ar fi ultimul spectacol din istoria umanității? Sau din istoria mea personală?”. Nu vor putea să își imagineze până la capăt scenariul, dar poate tocmai asta va fi eliberator.

Spectacolul este o coproducție Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca și Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe. Se joacă live în ambele orașe, fiind transmis parțial, video și audio, dintr-un spațiu în celălalt.

Citește mai multe:

Raul Coldea – despre viitor și sfârșituri de lume

Oana Mardare și Mădălina Mușat – despre conexiuni


Spectacol produs în cadrul programului cultural multianual „Perspective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Gliese 445 – foto Mihai Păcurar
Gliese 445 – foto Mihai Păcurar
Gliese 445 – foto Mihai Păcurar
Gliese 445 – foto Vlad Braga
Gliese 445 – foto Vlad Braga
Gliese 445 – foto Vlad Braga
navigate_before
navigate_next