APEL PENTRU PUBLIC:   Participă la reconstituirea subiectivă a arhivei Reactor!

APEL PENTRU PUBLIC: Participă la reconstituirea subiectivă a arhivei Reactor!

În 2024 împlinim 10 ani de Reactor, 10 ani de împărtășit seri alături de voi, oamenii care au călcat pragul spațiului nostru în mod repetat, au transformat felul în care ne-am simțit în fiecare seară de spectacol și ne-au încurajat să continuăm prin întoarcerea permanentă în acest act împărtășit. Ne dorim să recuperăm istoria noastră comună, să o documentăm și să o celebrăm.

Un prim pas în această direcție este realizarea podcastului SONAR: Reactor de reinventare a memoriei care reconstituie povestea a 7 spectacole realizate în perioada 2014-2020, atât din perspectiva publicului, cât și a artiștilor implicați. Ne dorim să aflăm ce schimb afectiv, senzorial, informațional s-a produs în contextul fiecărui spectacol, ce a rămas sedimentat în memorie și ce s-a pierdut iremediabil. Odată cu lansarea acestor întrebări, ne imaginăm și ce ar fi de făcut mai departe.

Pentru realizarea fiecărui episod de podcast propunem o întâlnire de grup și o serie de interviuri individuale cu oameni care au văzut spectacolele selectate. Prin tehnici de activare a memoriei combinate cu exerciții de storytelling și mici experimente performative vom construi o istorie colectivă a acestor spectacole și a spațiului gazdă.

Așadar, dacă ești sau ai fost vreodată parte din publicul Reactor și îți sună bine propunerea noastră, citește formularul pentru mai multe informații și înscrie-te numaidecât!

Nu putem spune povestea asta altfel decât cu tine!

Proiectul este inițiat și facilitat de Ioana Hogman. Ioana colaborează cu spațiul Reactor începând cu anul 2017 ca dramaturgă, autoare și facilitatoare pentru diverse ateliere și discuții, iar din anul 2022 preia platforma de mediere culturală (inițiată de Raul Coldea) FRAMEWORK. Experiența din cadrul platformei i-a subliniat încă o dată necesitatea de a înțelege și repovesti un spectacol prin prisma tuturor receptărilor lui.


Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Memorii personale. Memorii colective” – proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.