Atelier de video-storytelling online

Atelier de video-storytelling online

Cunoscuții artiști polonezi Janek Turkowski și Iwona Nowacka coordonează un workshop online de video-storytelling cu artiști clujeni, în perioada 16-23 iunie 2020, într-un proiect realizat în parteneriat cu Institutul Polonez din București.
Cei doi artiști din Polonia sunt creatori de teatru, specializați în spectacole bazate pe video-storytelling, în timpul cărora se folosesc de arhive și înregistrări video pentru a crea experiențe imersive, care pun sub semnul întrebării, cu umor și auto-ironie, însuși procesul creativ.
Evenimentul, care trebuia inițial să aibă loc la Cluj-Napoca, a fost regândit pentru online, această imposibilitate a întâlnirii fizice devenind o direcție tematică a workshopului. La atelier vor participa zece artiști clujeni din domeniul artelor spectacolului, iar rezultatele vor fi distribuite online, la finalul lunii.
Evenimentul face parte din programul Decalaj. Narațiuni intergeneraționale, care are ca scop facilitarea comunicării dintre generații prin intermediul storytellingului și include un număr total de trei noi spectacole de teatru, o platformă de mediere culturală și proiecții de filme din sfera temelor abordate de cele trei spectacole.

Program cultural realizat în parteneriat cu Institutul Polonez din București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mai multe detalii despre programul Reactor puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj.

Mai multe informații despre Janek Turkowski și Iwona Nowacka: http://www.turkowski-nowacka.pl/