Despre viitorul din școli - cu Amelia, Andi, Irina, Luca, Miruna, Sofia, Vlad

Despre viitorul din școli - cu Amelia, Andi, Irina, Luca, Miruna, Sofia, Vlad

În 27 octombrie, de la ora 16:00, pe Bulevardul Eroilor, Reactor lansează LOC – o platformă virtuală pentru artă, educație și cercetare, și Orașul viitorului – o primă instalație găzduită pe platformă, care imaginează un posibil spațiu urban din perspectiva copiilor clujeni. Instalația va permite utilizatorilor explorarea machetei virtuale a unei posibile comunități din viitor, așa cum și-o imaginează copiii, la scară mare, o proiecție imersivă cu o lungime de 5 metri. Experiența va fi însoțită de lansarea unei publicații care documentează procesul de creație. Instalația va rămâne expusă în perioada 27 octombrie – 24 noiembrie 2023.

Pentru crearea instalației Orașul viitorului, o echipă formată din artiști ai spațiului de creație și experiment Reactor și specialiști în ecologie a lucrat în luna mai împreună cu 8 copii din cadrul Școlii Generale Octavian Goga, în cadrul unui workshop interactiv, în care au explorat împreună tema locuirii în viitor. Timp de patru zile, ei și-au imaginat împreună locuința și apoi comunitatea unui viitor posibil, explorând relația cu mediul, cu resursele și cu principiul conlocuirii. Rezultatul workshop-ului, o machetă virtuală a orașului imaginat de copii, a fost translatat într-o instalație de realitate augmentată pe care vă invităm să o descoperiți cu ajutorul LOC.

Pentru că viziunea întregului proiect are în centru educația și viitorul educației, artistul Mihai Păcurar le-a cerut copiilor să scrie pentru Blogul Reactor despre școala viitorului. Vă lăsăm mai jos gândurile copiilor.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.