#filtrudoru: Sper doar să fie o lună cu soare

#filtrudoru: Sper doar să fie o lună cu soare

În această stagiune puteți urmări pe profilul nostru de Instagram cum arată Reactorul prin filtrul oamenilor care însuflețesc acest loc.

Luna aprilie se anunță o lună specială, în care poarta noastră rămâne închisă. Dar puteți rămâne conectați de Reactor prin ochii lui Doru Taloș, care e, de voie-de nevoie, „izolat la locul de muncă”. Pe Doru îl cam știți, e „băiatul ăla cu părul roșu” care are un răspuns la toate întrebările despre Reactor. Pentru că îl știe cel mai bine, de când era numai un gând. Despre cum devine Reactor „acasă”, vă spune el mai exact, și vă și arată pe Instagram, cu hashtagul #filtrudoru.


Asociez Reactorul cu un spațiu foarte activ, un loc în care sunt mereu mulți oameni.

Echipe care repetă în schimburi, voluntari făcând curat prin curte, colegi care pleacă sau se întorc din deplasări, oameni care montează sau demontează decoruri până noaptea târziu, invitați ce locuiesc în camera de jos, spectatori ce ajung cu o oră înainte de începerea spectacolului, copii gălăgioși în fiecare sâmbătă dimineața, prieteni rămași la bere după o zi lungă, colegi construind decoruri în curte, grătare cu ciuperci și mici în fiecare primăvară, actori ce îmi cer să le deschid poarta la 7 dimineața. Locul pe care l-am vopsit, revopsit, zugrăvit de zeci de ori în ultimii ani.

Suntem în carantină, izolați la locul de muncă. Vom continua să muncim. Ne putem găsi de lucru pentru o perioadă de timp.

De două săptămâni e liniște, ne-a sunat Adonis într-o seară că e la poartă și ar vrea să intre un pic în curte. L-am primit și am vorbit vreo 10 minute de la o distanță considerabilă, parcă era un vecin venit după un pic de sare.

E pentru prima dată când asociez acest loc cu acasă, e un spațiu generos, avem curte, suntem privilegiați.

E pentru prima oară când simt că acest loc nu mai depinde de mine, orice s-ar întâmpla în următoarele luni, știu că am făcut tot ce am putut pentru el. Dincolo de poartă sunt multe probleme care amenință și stabilitatea acestui loc. Dar nu simt nici urmă de frică. Totul va fi bine. Luna asta eu pun poze pe Instagram. Sper doar să fie o lună cu soare.